Voor iedere reis een Skootra

Onze Skootra's

Of je nu liever binnen slaapt of buiten, liever in een stoel zit of op een kleedje… Wij hebben voor iedere reis de juiste scooter.

Het begint allemaal met een stevige basis. De Honda Zoomer vormt met zijn uitstekende prestaties de kern van onze Travel- en Camperscooters. Een werkpaard met ongekende rijeigenschappen, minimale uitstoot en een verbluffend laag verbruik. Door op maat gemaakte rekjes en koffers in verschillende samenstellingen op de scooters te monteren zorgen we dat jij nooit te veel of te weinig bij je hebt. Op die manier kun je zo efficiënt mogelijk reizen. Zie verderop op deze pagina wat er standaard bij iedere scooter wordt geleverd.

Heb je na het lezen van alle informatie besloten wat je nodig hebt? Top! Stuur ons een berichtje via de contactpagina met de details van jouw boeking. We sturen je dan zo snel mogelijk een offerte toe. Na betaling zetten we de scooter voor je vast zodat je deze op de gewenste datum kunt ophalen in Eindhoven of laten afleveren op een door jouw aangegeven locatie. Na een korte uitleg, betaling van de borg ben je klaar om te beginnen aan je unieke avontuur!

De Travelscooter

Reis in stijl van plek naar plek. Zonder haast maar met de wind in je gezicht en een nieuwe verrassing na iedere bocht. De Travelscooter is jouw ideale reisgezel, en dat zonder file’s, snelwegen of parkeerproblemen. Boek al een Travelscooter voor €49 per dag of €249 per week!

Standaardaccessoires

 • Telefoonhouder
 • Powerbank
 • Waterdichte rugzak (40L)
 • Picknickkleed (Optioneel)
 • Snelbinders
 • EHBO-setje
 • Regenjas en -broek
 • Helm
 • Slot

De Camperscooter

Verlies jezelf in de Nederlandse en Europese natuur met een Camperscooter. Onze kampeerartikelen zijn persoonlijk geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en comfort. In principe hoef je alleen je kleding in te pakken, de rest regelen wij. Je reis met een Camperscooter begint al vanaf €59 per dag of €299 per week!

Standaardaccessoires

 • Telefoonhouder
 • Powerbank
 • Waterdichte rugzak (40/ 50L)
 • Snelbinders
 • EHBO-setje
 • Regenjas en -broek
 • Multifunctionele koffers
 • Slot
 • Dopper
 • Koelbox
 • Kook-bakje
 • Tafel
 • Stoelen
 • Tent
 • Hoofdlamp + tafellamp
 • Slaapmatje + slaapzak
 • Kussen
 • Borden en bestek
 • Brander + gasflesjes
 • Snijplankjes + mes + spatel
 • Afwasbakje

Maatwerk

Zeg het maar. Met vrienden naar Bretagne en moet je surfplank mee? Consider it done. Of liever naar de Waddeneilanden en moet je met de ferry? We’ve got you.


Wij denken graag met je mee en worden heel enthousiast van nieuwe ideeën en uitdagingen. Laten we samen zoeken naar een oplossing voor jouw avontuur.

Veelgestelde vragen

Je kunt in twee makkelijke stappen beginnen met je reis.

 1. Vul als eerste ons contactformulier in en laat ons weten wat je van plan bent. We zullen zo snel mogelijk reageren met onze beschikbaarheid, de algemene voorwaarden en een offerte voor jouw pakket.
 2. Je kunt je reis vastleggen door de offerte te accepteren en de betaling te voldoen. Heb je nog aanvullende vragen of wensen? Bel ons op of stuur een mailtje; we staan voor je klaar.

Je mag in  Nederland een scooter besturen met een AM, A1, A2, A of B rijbewijs. Voor de meeste omringende landen geldt dit ook. Kijk voor andere Europese landen even op de website van de ANWB voor meer informatie.

De Honda Zoomer is gebouwd voor 1 persoon. Hoewel we zeker weten dat je het voor elkaar krijgt staan we niet toe dat er meer dan 1 persoon op de scooter rijdt. Voor je eigen veiligheid, maar ook je comfort en het juiste stuurgedrag huur je per reisgenoot een scooter.

Met de scooters van Skootra mag gereisd worden binnen de gehele EU en de Schengenzone. Uitzonderingen hierop staan vermeld op de groene verzekeringskaart die bij de scooters wordt geleverd. Weet je niet zeker of jouw bestemming tot de mogelijkheden behoort? Overleg dan even met ons via de mail of WhatsApp.

Ook gelden binnen Nederland soms beperkingen. Op dit moment zijn onze scooters alleen uitgesloten van toegang tot centrum Amsterdam. Check altijd even de website van de ANWB voor de actuele situatie omtrent milieuzones.

De basis voor alle Skootra scooters is de Honda Zoomer (NPS 50). Met een verbruik van ongeveer 1 op 40 haal je met een 5 liter-benzinetank dus max. 200km voordat je moet tanken. Het is zelfs een van de zuinigste en schoonste scooters die ooit op de markt is gebracht.

Om de reis leuk te houden adviseren wij niet meer dan 75km per dag te rijden. Afhankelijk van je rijgedrag en gemiddelde snelheid ben je dan 3 tot 5 uur onderweg. De ervaring leert dat deze reistijd, onderbroken met een lekkere lunch aan het water en hier en daar een kopje koffie of thee with a view, meer dan voldoende is. En zo reis je toch al twee hele dagen voor een tientje aan benzine!

Toch langer rijden? Je mag met onze scooters tot 150km per dag rijden zonder aanvullende kosten.

Skootra houdt met regelmatig onderhoud door vakkundige monteurs haar scooters in optimale staat. Maar een lekke band of het tanken van verkeerde benzine hou je helaas niet tegen. Ben je lid van de ANWB? Dan kun je afhankelijk van je dekking en je bestemming terugvallen op de wegenwacht. Ben je niet lid van een wegenwachtservice dan zul je moeten terugvallen op een nabijgelegen garage. Overleg altijd even telefonisch met Skootra voordat je je scooter wegbrengt, wij staan klaar om je te adviseren of te helpen.

Omdat jouw avontuur voor ons voorop staat zullen we er alles aan doen om jou op de weg te houden, inclusief het leveren van vervangend vervoer indien nodig. Skootra laat jou nooit in de kou staan.

Alle scooters bij Skootra zijn bromfietsen. Op alle scooters zijn de in Nederland geldende normen van toepassing. In de praktijk betekent dit dat de scooters 45km per uur rijden.

Tijdens het rijden ben je echter  gebonden aan de wettelijk toegestane maximum snelheid. Kijk voor alle regelgeving omtrent bromfietsen op de website van de rijksoverheid.

Hoewel we bij Skootra de charme van een snorfiets helemaal begrijpen zijn er drie redenen waarom wij hier geen gebruik van maken.

Ten eerste zullen snorfietsers binnen afzienbare tijd ook in Nederland verplicht worden een helm te dragen. Hiermee vervalt voor ons één van de grootste voordelen. Overigens vindt Skootra het een verstandige keuze om ook op een snorfiets een helm te dragen.

Ten tweede zijn er, met name in het oosten en zuiden van Nederland en in het buitenland heuvels en wegen waarbij een snorfiets simpelweg tekort schiet in vermogen. We willen voorkomen dat je ergens omhoog moet lopen (we weten uit ervaring dat dat best pittig kan zijn ;)).

Als derde en laatste reden gebruiken we bromfietsen omdat deze qua rij-, stuur- en weggedrag beter passen bij het gevoel dat Skootra nastreeft. Soms is het best wel lekker om over een landweg te kunnen vliegen of voor een regenbui uit te rijden. Langzamer rijden kan natuurlijk altijd, dat heb je zelf in de hand. 

Skootra ziet een veelbelovende toekomst in elektrische mobiliteit. Helaas bieden elektrische scooters op dit moment nog teveel beperkingen in bereik en belastbaarheid. Maar houd onze website in de gaten, we weten zeker dat hier over een paar jaar verandering in komt!

Ja, op de scooters van Skootra is een helm verplicht. Deze kun je natuurlijk kosteloos lenen bij ons.

Onze scooters zijn zorgvuldig aangepast op het vervoeren van spullen. Afhankelijk van jouw specifieke trip rusten we de scooter uit met speciale rekjes en koffers zodat jij je spullen veilig kan vervoeren. Het blijft natuurlijk wel een scooter dus er zijn grenzen. Op één Travelscooter kun je met gemak 2 waterdichte tassen van 40 liter kwijt, in totaal vergelijkbaar met een flinke reiskoffer.

Een Camperscooter heeft vanwege de kampeerspullen wat minder ruimte over voor je bagage. Reken op 1 tas van 40 liter, vergelijkbaar met je handbagage op een vliegtuig.

Twijfel je over wat je aan bagage mee wilt nemen? Kijk even naar onze paklijst, te vinden in de footer van deze pagina!

De kampeerartikelen waar Skootra mee werkt voldoen aan 3 criteria: duurzaam, gebruiksvriendelijk en comfortabel. Alle artikelen zijn persoonlijk geselecteerd na jarenlange ervaring op het gebied van reizen en het buitenleven. Op basis van jouw behoeftes stemmen we het pakket zo af dat het past bij je reis, gezelschap en natuurlijk ook je portemonnee. Boek je het standaardpakket? Dan sturen we je in ieder geval op pad met de basisbenodigdheden om te slapen en te eten. Maar wel in stijl en in lijn met onze 3 criteria natuurlijk!

Aan het begin van je reis krijg je van ons een duidelijke uitleg over de artikelen die je mee hebt.

Helaas zijn de scooters van Skootra niet te koop. Als je zelf in het bezit bent van een Honda Zoomer en je wil deze laten ombouwen dan zijn daar mogelijkheden voor. Neem contact op voor meer informatie.

There’s no such thing as bad weather, only inappropriate clothing. Skootra is een bedrijf voor en door buitenmensen en wij streven ernaar om je ervaring bij Skootra altijd 100% positief te maken. Dat betekent dat we veel tijd hebben gestoken in het kiezen van de juiste gear om jou en je spullen droog en warm te houden. Ook als er een buitje valt. 

Maar onredelijk zijn we zeker niet. Als het weer dermate slecht is dat er gevaar ontstaat op de weg, of je picknick of strandtrip letterlijk in het water dreigt te vallen is het geen probleem om je boeking te verschuiven. Beschikbaarheid is hierin natuurlijk bepalend.